324379001

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Bayramlar, milli ve manevi dayanışmanın pekiştirildiği, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, barış ve kardeşlik ruhunun zirveye çıktığı müstesna dönemleridir.

İnsanlığın çatışmalar başta olmak üzere önemli problemlerinin olduğu bu dönemde, bayramların umutları canlandıran, barışı güçlendiren, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını doruğa çıkaran mesajlarına fazlasıyla ihtiyaç vardır.

Kurban Bayramı'nın da anlamına uygun bir hoşgörü ve barış ortamı içerisinde geçmesini temenni ediyorum.

Mübarek Kurban Bayramı'nı kıymetli vatandaşlarımızın sorunsuz yaşamaları için Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Gerek büyükbaş gerekse küçükbaş kurbanlık hayvan sayımız yeterli düzeydedir.

Değerli vatandaşlarımızın bu kutsal günlerde, hayvanları ürkütmeden, onlara eziyet etmeden, usulüne uygun olarak dini vecibelerini yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.

Halk sağlığının riske atılmaması açısından kurban artıklarının usulünce bertaraf edilmesi, çevre ve görüntü kirliliğine mahal verilmemesi büyük önem taşımaktadır. Kurbanların, Bakanlığımızdan onay belgesi almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmesi gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Bayram tatilinde tabiatla iç içe olmak isteyen vatandaşlarımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren 49 milli park ve 265 tabiat parkını ziyaret edebilir.

Ülkemizin zenginliği olan doğal alanları ziyaret edecek vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyorum. Aziz vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarıdır. Ayrıca yangınlara sebebiyet veren orman çöpleri konusunda da daha dikkatli olmalıyız. 

Mübarek Kurban Bayramı'nı dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesiz kardeşlerimizi ziyaret etmeliyiz.

Kurban ibadetimizin kabulünü Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Şehit ailelerimiz başta olmak üzere aziz milletimizin her bir ferdi ve Türk-İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı candan kutluyorum. Zulüm altındaki coğrafyalardaki mezalimin bir an evvel son bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Dokuz günlük tatil münasebetiyle yola çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle rica ediyorum.

Bayramda hac farizalarını yerine getiren vatandaşlarımızın da ibadetlerinin kabul olmasını ve ülkemize selametle dönmelerini diliyorum.

Bu mübarek günlerin tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesi en büyük temennimdir.



Ankara,Tarım Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu