TEKSTİL ATIKLARI GİYSİ KUMBARASIYLA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

TEKSTİL ATIKLARI GİYSİ KUMBARASIYLA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

TEKSTİL ATIKLARI GİYSİ KUMBARASIYLA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kentin farklı noktalarında konumlandırılan 353 adet giysi kumbarasından, 4 ayda toplam 150 bin 219 kilogram tekstil atığı toplandı.

Alanya'nın özellikle yoğun olarak kullanılan 353 noktasına yerleştirilen giysi kumbaraları ile kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkta geri kazanımın sağlanarak ülke ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Vatandaşlar eski ya da kullanmadıkları giysi, ayakkabı, aksesuar ve tekstil ürünlerini söz konusu kumbaralara atarak, sıfır atık olgusuna katkı sağlıyor. Tekstil kumbaralarında toplanan kılık kıyafet gibi malzemeler lisanslı firma tarafından alınarak, kullanılır durumdakileri yıkama ütüleme işlemlerine tabii tutuluyor ve ihtiyaç sahipleri ile buluşması için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Gönül Pınarı mağazalarında değerlendiriliyor. Kullanılmayacak durumda olan malzemeler de yine lisanslı firmalar aracılığıyla tekrar tekstil hammaddesi olmak üzere geri dönüşüm tesislerinde değerlendiriliyor.

4 AYDA 150 TON TEKSTİL ATIĞI GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Alanya Belediyesi tarafından, vatandaşların kullanmadığı giyim eşyalarının geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlayan giysi kumbaralarına atılan kıyafetlerden Eylül ayında 27 bin 910 kilogram, Ekim'de 29 bin 647 kg, Kasım'da 54 bin 020 kg, Aralık'da 36 bin 590 kg tekstil atığı olmak üzere toplam 150 ton (150.219 kg) toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

ÇAPA: “SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının geri kazanılıp yeniden kullanılmasının önemini vurgulayan Alanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sevda Çapa; “İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve kaynakları verimli kullanmak şehrimizin çevresel geleceğinin inşası için öncelikli hedeflerimizden biridir. Kullanılmış tekstil ürünlerinin atık olarak çöpe terk edilmesi, aynı miktarda üretilecek hammadde için gerekli petrol, kimyasal, enerji ve suyun da boşa gitmesi anlamına gelmektedir. Tekstil malzemelerinin üretiminde kullanılan poliamid, poliester ve polipropilen gibi polimerler doğada uzun süre bozulmadan kalmakta ve çöplük alanlarında büyük yer tutmaktadır. Ayrıca tekstil endüstrisindeki temel ekolojik sorunlar, atık su miktarı ve bünyesinde bulundurduğu kimyasal madde miktarı ve tipi ile ilgilidir. Sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların etkin kullanımı, enerji verimliliği, endüstrilerin atık yüklerinin azaltılması ve çevre kirliliğine etkisi bulunan faktörlerin minimize edilmesi yaşamsal önem arz etmektedir” dedi.

 


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR