Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye-İsviçre Ekonomi Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025'in ilk 9 ayında ticaret hacminin 12 milyar doları bulduğunu açıkladı. İki ülke arasında yeni mutabakat anlaşması imzalandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleriyle revize edilen Serbest Ticaret Anlaşması'nın başarının temel taşlarından biri olmaya devam ettiğini belirtti. Bolat, "2025 yılının ilk 9 ayında ticaret hacmimiz 12 milyar dolara ulaştı ve şimdiden 2024 yılının toplamını yakaladı." dedi.

Forumda İş Birliği Anlaşması

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası (SCCT), İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği, Swiss Business Hub Türkiye, İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) iş birliğiyle düzenlenen 19. Türkiye-İsviçre Ekonomi Forumu devam ediyor. Forum kapsamında, İsviçre İhracat Risk Sigortası (SERV) ile Türk Eximbank arasında ekonomik ve ticari iş birliğini güçlendirmeye yönelik Mutabakat Anlaşması imzalandı.

100. Yıl Kutlamaları

Bakan Bolat, forumda yaptığı konuşmada, etkinliğin İsviçre ve Türkiye arasındaki Dostluk Antlaşması'nın 100'üncü yıl dönümünü kutladığı için anlamlı olduğunu belirtti. Bu etkinliğin iki ülke arasındaki ekonomik ortaklığı daha da güçlendireceğini ifade etti.

Yatırım Rakamları Açıklandı

Bakan Bolat, Türkiye'de faaliyet gösteren İsviçreli şirketlerin yatırım tutarının 10,6 milyar dolar olduğunu açıkladı. Türkiye'nin İsviçre'deki yatırımlarının ise yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Bölgesel İş Birliği Fırsatları

Türkiye'nin Kafkasya, Türk dünyası ve Asya'ya açılan kapı konumunda olmasının İsviçreli yatırımcılara geniş yeni pazarlara erişim imkanı sunduğuna dikkat çeken Bolat, "İsviçreli şirketlerin mühendislik uzmanlığı ve finansal kapasitesinin, Türk müteahhitlerin uluslararası deneyimi ve kanıtlanmış başarılarıyla birleştirilmesi, hem İsviçre'de hem de üçüncü ülke pazarlarında bir başarı öyküsü olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yeniden İmar Projeleri

Ticaret Bakanı Bolat, Ukrayna, Suriye ve dünyanın diğer bölgelerinde yeniden imar ve altyapı projelerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. İki ülke arasında muhtemel diyalog kanallarını ticaret diplomasisiyle açmaya çalıştıklarını belirtti.

Müteahhitlik Başarısı

Bakan Bolat, Türk müteahhitlerin 137 ülkede yaklaşık 550 milyar dolar değerinde projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Ukrayna ve Suriye'nin yeniden imarı sürecinde yakın dönemlerde büyük projelerin olacağına vurgu yaptı.

Türkiye'den müteahhitlik firmalarının deneyim ve yüksek performansını ve İsviçre'nin bankalarının finansal yetkinliklerini sunduğunda yeni projelerin kazanılması ve tamamlanmasının mümkün olabileceğini aktaran Bolat, "Bu da büyük bir ekonomik faydayı her iki ülke için beraberinde getirecektir." dedi.


Ankara,Ticaret Bakanlığı

Ankara,Ticaret Bakanlığı

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

“Ford’lar İyilik İçin Doluyor” Projesi Başladı

350 bin TL’ye herkes Antalya’da tapu sahibi oluyor

Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!