Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu

Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu

Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu

Tarih : 14 Ekim 2024

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen, 5 kıta ve 33 ülkeden 300 ü aşkın katılımcı ile, Diaspora ve Kültürel Kimlik, Ekonomik Katkılar ve Girişimcilik, Sosyal ve Politik Katılım, Eğitim ve Akademik İşbirlikleri başta olmak üzere, 10 farklı temayı ele alacak olan "Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu” yapıldı.

Sempozyuma Erzincan Valisi Sn. Hamza Aydoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sn. İlyas Topsakal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Batuhan Mumcu, İlimiz Milletvekilleri Sn. Süleyman Karaman ve Sn. Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. Akın Levent, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sn. Derya Örs, Azerbaycan Diaspora Komitesi Başkan Yardımcısı Sn. Elşad Aliyev, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Sn. Abdullah Eren, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sn. Abdullah Kutalmış Yalçın, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Sn. Mahmut Çevik, 5 kıta ve 33 ülkeden gelen katılımcılar, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sn. Binali Yıldırım’ın Telekonferans bağlantısı ile katılarak konuşma yaptıkları sempozyumda, Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun ise yaptığı konuşmasında; “Bu Sempozyumun, Türk Diasporasının ve Türk dünyasının; birliği, kardeşliği ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına gönülden inanıyorum.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Türk Diasporasına, Türk dünyasına, birliğimize ve beraberliğimize; yeni bir soluk, yeni bir güç katmasını temenni ediyorum” dedi.


Erzincan,Erzincan Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu