Büyükşehir’den “Engelli Bilgi Yönetimi Sistemi” Projesi

Büyükşehir’den “Engelli Bilgi Yönetimi Sistemi” Projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması amacıyla hayata geçirdiği "Engelli Bilgi Yönetimi Sistemi Eğitim Modülleri"nin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde, özel gereksinimli vatandaşlara yönelik hizmetlerine aralıksız devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin afet farkındalığını arttırmak amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Bu kapsamda geliştirilen "Engelli Bilgi Yönetimi Sistemi Eğitim Modülleri"nin ilk bilgilendirme toplantısı, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Afet İşleri Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi’nden akademisyenler, akredite arama kurtarma dernekleri üyeleri ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin eğitmenleri bir araya geldi.

Engelli bireylerin afet farkındalık eğitimlerinin 7 engel türüne özel olarak hazırlanması gerekliliğinden yola çıkarak yapılan toplantıda, akredite kurumların saha tecrübeleri, eğitmenlerin engelli bireyler ile ilgili gözlemleri, akademisyenlerin dokunuşlarıyla eğitim modülleri haline getirildi.

Afet yönetimi sürecinde, engelli bireylerin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekilirken, bu proje ile yalnızca Kayseri için değil, ülke genelindeki tüm belediyelere örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, afet bilincinin toplumun tüm kesimlerine kazandırılması, kapsayıcı olması ve Kayseri’nin depreme dirençli bir kent haline gelmesi amacıyla proje, yatırım ve farkındalık çalışmalarını arttırarak sürdürüyor.



Kayseri,Kayseri Belediyesi

Haber Kaynak : BELEDİYE HABERLERİ

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya’dan EYT’lilere Özel ‘Emeklilikte Yazlıkta Takılanlara Büyük Fırsat!

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI TESLİMLERE ARA VERMİYOR

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR